Saftig mandelkaka med saffran

mandelsaffranskaka

mandelsaffranskaka1

Vill du bjuda på något juligt med smak av saffran? Den här saffransmandelkakan var mycket uppskattad av hela familjen! Mandelkakan är saftig, mjuk och söt och har en len smak av saffran. Kakan är sötad med färska dadlar vilket gör sig väldigt bra i den här kakan.

Ingredients

  • 90g färska urkärnade dadlar  (ca 8-10st)
  • 2 ägg
  • 1dl kokosgrädde eller tjock kokosmjölk
  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 msk kokosmjöl
  • 1 msk profiber
  • 1 paket saffran
  • 1 tsk bakpulver
  • Hackade mandlar som topping (valfritt)
  • En avlång form ca 20 * 10 cm

Directions

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Kärna ur dadlarna och lägg dem i en mixer. Häll i två ägg och sätt på mixerns tills du får en slät och fluffig smet. Tillsätt kokosgrädden.
  3. Blanda de torra ingredienserna i en skål och blanda i äggsmeten till en klumpfri och jämn smet.
  4. Täck formen med bakplåtspapper och fyll formen med mandelsmeten. Grovhacka några mandlar och sprid över kakan. Grädda i ugnen i ca 25 – 30 min. Jag tycker kakan är som bäst när den svalnat. Hoppas du gillar receptet!
 

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*