Krämig chokladmousse på avokado

chokladmousse-1-webb

chokladmousse-2-webb

chokladmousse-webb

När man lämnar efterrätten och istället äter upp den till frukost vet man att det är nyttigt! Den här chokladmoussen är fluffig, mättande och krämig, och funkar faktiskt lika bra till frukost som till efterrätt. Testa och se vad du tycker! För mig är det en ny nyttig favorit. Receptet räcker till fyra mindre efterrättsportioner.

Ingredients

  • 1 mogen avokado
  • 1 banan
  • 1/2 dl vegetabilisk mjölk (jag hade mandelmjölk)
  • 1/2 dl kakao
  • 2 msk honung eller annan sötning
  • Lite riven mörk choklad (valfritt)

Directions

  1. Gröp ur avokadon och lägg i en bunke (om du använder stavmixer) eller en mixer. Tillsätt bananen, vegetabilisk mjölk, kakao och honung.
  2. Mixa ordentligt till en slät mousse. Om det är väldigt trögt för mixen kan du tillsätta lite mer vegetabilisk mjölk.
  3. Häll upp i skålar och ställ in i kylen ca 30 min för att de ska tjockna till en aning och bli kalla. Riv lite mjölkfri mörk choklad och toppa med. Hoppas det smakar! 😀
 

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*