Chokladbollar

Chokladboll-rätt-

Douglas och jag har försökt ett antal gånger nu att skapa ett recept på veganska chokladbollar med mindre lyckade resultat. MEN, idag lyckades vi! 🙂 Lika goda, om inte godare än traditionella chokladbollar blev dem. Det vi ville få fram var en mjuk och krämig chokladboll som liknar delicatos chokladbollar en aning, men med mycket nyttigare ingredienser. Den inte så hemliga ingrediensen som gjorde att vi lyckades var avokado. Hoppas du tycker om dem lika mycket som vi gör!

Ingredients

  • 1 avokado
  • 2 dl havre
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk socker eller kokossocker
  • 3 msk kakao
  • 3 msk kaffe
  • 40g kokosolja
  • Ett skvätt Honung eller lönnsirap
  • En nypa salt

Directions

  1. Häll alla ingredienser i en bunke och mixa med en stavmixer tills allt är blandat och kletigt. Ställ in i kylen några minuter tills smeten stelnat.
  2. Rulla smeten till ca 15 st bollar. Häll upp riven kokos på ett fat och rulla dem därefter i det. Ställ in i kylen ett par minuter till för att stelna. I och med att kokosoljan stelnar i kyla så blir chokladbollarna som hårdast när de är kalla, så välj själv hur mjuka du vill ha dem!

steg1-rätt

Steg-2-rätt-

Steg-3-rätt-

Steg-4-rätt-

 

2 Comments

  1. Ska tests at lags dessa nu 😉

     

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*