Cashewdessert med äppeltopping

appeldessert

Recept på en höstig och nyttig efterrätt som fungerar lika bra till frukost. Det är en cashewnötskräm toppad med kaneläpplen och musli med smak av brynt smör. Vill man ha efterrätten vegansk eller mjölkfri kan man skippa müslin eller ersätta smöret med t.ex. kokosolja.

Ingredients

Cashewkräm

  • 60 g naturella cashewnötter
  • 30 g kokosolja
  • 1 dl mandelmjölk eller annan vegetabilisk mjölk
  • 1 msk honung
  • 1 tsk vaniljpulver

Müsli

  • 50 g smör eller kokosolja
  • hackade mandlar
  • 2 dl havregryn
  • 1 klick honung

Kaneläpplen

  • 2 äpplen
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk kokossocker eller annan sötning

Directions

Cashewkräm

  1. Mixa alla ingredienser till cashewkrämen i en matbereredare/mixer till en slät och klumpfri smet.
  2. Fördela krämen i fyra glas och ställ in i kylen.

Müsli

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Grovhacka mandlarna. Blanda ner smör, havregryn och honung med händerna eller med en slev.
  3. Strö ut smuldegen/müslin på en bakplåt täckt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen i 10 minuter.

Kaneläpplen

  1. Skär upp äpplena i tärningar eller mindre bitar och blanda i en skål men kanel och kokossocker. Tänk på att äpplena lätt blir bruna när man skärt upp dom. Därför kan du blanda i några droppar citronsyra eller citronsaft som hindrar äpplena från att bli bruna.
  2. När cashewkrämen känns klar, fördela äpplena över cashewkrämen i glasen och toppa med müslin. Ställ in i kylen och servera inom kort.

 

 

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*