Tunn glutenfri pizza

Steg-4-rätt

Steg-3-rätt

Steg-6-rätt

Äntligen har jag lyckats göra en glutenfri pizzadeg som både är nyttig och god! Mitt mål var att göra en pizzadeg som är glutenfri, tar kort tid att göra och har lågt GI för att hålla blodsockernivån i balans. Degen räcker till två normalstora pizzor. Det bästa är att man kan variera toppingen. Om du vill undvika mjölk kan du strunta i osten. Vad du väljer att ha på pizzan är helt upp till dig!

Ingredients

Pizzadeg

  • 1 1/2 dl kokosmjöl
  • 1/2 dl bovetemjöl
  • 2 msk fiberhusk
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1 dl olivolja
  • 1 1/2 dl kallt vatten
  • 2 ägg

  • Tomatsås
  • 250 g passerade tomater
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 klick honung
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 msk oregano
  • 1 tsk basilika
  • 1/2 tsk svartpeppar

Directions

  1. Börja med att blanda alla ingredienser till tomatsåsen i en kastrull. Koka upp och sänk därefter värmen och låt den puttra i ca 30 min.
  2. Blanda alla torra ingredienserna till pizzadegen i en skål. Tillsätt olivolja, vatten och ägg och blanda till en jämn smet. Låt vila i 10 minuter.
  3. Dela degen i två och lägg på varsin plåt med bakplåtspapper. Kavla ut pizzadegen tunt genom att lägga bakplåtspapper mellan degen och kaveln.
  4. Förgrädda den utkavlade pizzadegen i ugnen på 200 grader i ca 10 min tills kanterna börjar på färg.
  5. Smeta på tomatsås och toppa pizzan med det du är sugen på och grädda i ytterligare 10 min. Jag gräddade min pizza med tomatsås, ost, skinka, salami, champinjoner och sedan hade jag på färska körsbärstomater, färsk basilika och ruccola. Det blev så gott!

Steg-1-rätt-

Steg-2-rätt

Steg-5-rätt

 

One Comment

  1. Jag kan intyga på att den här pizzan var sjukt god för att vara glutenfri! Pizzabottnen hade en riktigt god smak och bra konsistens, tomatsåsen var bra kryddad och tillsammans med en massa godsaker att ha på var detta en perfekt och, faktiskt, hälsosam middag!

     

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*