Mild och krämig tacopaj

Mumsigt middagstips! Mild och krämig tacopaj lagad med hemmagjord kryddmix och ett glutenfri pajskal. Det här receptet på pajskal använder jag nästan jämt när jag gör matpaj. Det är frasig, håller formen och får en god touch av sesamfröna. Med hemmagjord tacofyllning blev det en krämig och god middagspaj. Vill du kan du säkert göra pajen vegetarisk genom att använda sojafärs eller liknande vegetariskt alternativ. Tar ca en timme från start till middag.

Ingredients

Pajskal

  • 3 dl havre (glutenfritt vid celiaki)
  • 1/2 dl sesamfrön
  • 1 msk fiberhusk
  • 40 g smält kokosolja
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt

Tacofyllning

  • 2 msk olja att steka i
  • 1 hackad gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 500 g ekologisk köttfärs
  • 2 tsk paprikakrydda
  • 3 tsk spiskummin
  • 1 tsk salt
  • 1 1/2 tsk oregano
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 tsk honung

Äggstanning och topping

  • 200 ml havrefraiche
  • 3 ägg
  • 1/2 tsk salt
  • 2 tomater
  • 100 g lagrad ost

Directions

Pajskal

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Mixa 3 dl havregryn till havremjöl. Häll i en skål och blanda de torra ingredienserna. Tillsätt ett ägg och smält/flytande kokosolja. Rör om till en deg och täck en pajform (ca 26 cm i diameter).
  3. Förgrädda i ugnen 10 min. Låt sedan pajen svalna medans du blir klar med resten.

Tacofyllning

  1. Värm upp olja i en stekpanna och fräs lök och vitlök någon minut. Tillsätt färsen och bryn några minuter på medelhög värme. Tillsätt alla kryddorna och en liten klick honung.
  2. Blanda ägg, havrefraiche och salt, i en skål. Skär upp tomater och riv ost.
  3. Fördela färsen jämt i tacoskalet och täck sedan med äggstanningen. Lägg tomaterna ovanpå och toppa med ost. Grädda i ytterligare 25-30 min.
  4. Servera med en god sallad.
 

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*