Kycklingwok med risnudlar

chicken_noodles-webb

Kycklingwok med risnudlar, toppat med en god sojasås och hackade jordnötter. Receptet är både glutenfritt och mjölkfritt. Receptet räcker till 4 personer.

Ingredients


Wok

  • 500 g kycklingfilé eller quorn
  • 300 g frystbroccoli
  • 1 paprika
  • 300 g nudlar
  • 2 msk kokosolja, smör eller avokadoolja
  • 1/2 tsk peppar

Sås

  • 3/4 dl soja (glutenfri)
  • 1/2 tsk ingefära (krydda)
  • 2 tsk honung
  • 2 vitlökar
  • 1 tsk sesamolj

Directions

  1. Skär kycklingen i fyrkantiga bitar, kärna ur paprikan och skär även den i bitar.
  2. Koka risnudlarna efter anvisningarna på förpackningen och låt dem sedan vila.
  3. Blanda ingredienserna till såsen i en skål.
  4. Bryn kycklingen i 2 msk olja under några minuter i en wokpanna eller stor teflonpanna. (Jag föredrar kokos eller avokadoolja vid stekning för att dem tål hög temperatur.) Tillsätt broccoli och paprika. Fräs i ytterligare några minuter tills grönsakerna har mjuknat lite och kycklingen ser klar ut. Det är viktigt att kycklingen inte är rosa.
  5. Tillsätt nudlarna och sojasåsen. Om nudlarna har klibbat ihop sig, skölj dem då under kranen igen i kallt vatten. Rör om så att nudlarna blandar sig med de övriga ingredienserna och värms upp. Toppa med hackade jordnötter och lite koriander.

 

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*