Hemmagjorda chicken nuggets med currysås

kyckling-nuggets
Tänk att det kan vara så gott med frasiga, panerade och gyllenbruna chicken nuggets. Och extra gott blir det när man vet att innehållet faktiskt är gjort på naturliga ingredienser. Jag trodde att det skulle vara svårt och krångligt att göra själv, men det var väldigt enkelt och tog ca 30 min att göra.  Receptet ger ca 15 st.

Ingredients

  • 500g kycklingfärs
  • Salt & peppar
  • Citron
  • Olja till stekning
  • 1dl mixade havregryn eller havremjöl
  • 2 ägg
  • 3dl majsmjöl

Currysås 

  • 2/4dl majonäs
  • 1/2dl kokosgrädde
  • Lite honung
  • Citron
  • Salt & peppar

Directions

  1. Sätt ugnen på 150 grader.

  2. Blanda kycklingfärsen med salt, peppar och citron. Forma till runda bollar och tryck ut dem till en nuggets liknande form på en plåt täckt med bakplåtspapper. Tillaga i ugnen ca 10 min. 

  3. Hälla upp mixad havre, ägg och majsmjöl i tre olika skålar. När nuggetsen är klara, ta ut dem och låt svalna. Doppa sedan varje nuggets i först havre, därefter ägg och till sist majsmjöl.

  4. Stek därefter nuggetsen i rikligt med varm olja tills de blir krispiga och får färg.

  5. När du får tid över kan du göra currysåsen. Blanda ihop alla ingredienser i en skål och smaka av såsen så den blir precis som du vill ha den! Servera chicken nuggetsen med citron, god sallad och currysåsen. Smaklig måltid!

 

One Comment

  1. Gud va gott!

     

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*