Havregrynsgröt typ, fast bättre

ungsbakad-havregrynsgrot

ungsbakad-havregrynsgrot-1

ungsbakad-havregrynsgrot-2

Det här var jag bara tvungen att pröva, ugnsbakad havregrynsgröt med bär. Det smakar typ som bananpannkakor, fast samtidigt som havregrynsgröt i muffinsformat. Haha du måste helt enkelt testa för att förstå! Jag måste säga att det var riktigt gott! Receptet är perfekt till två portioner om du äter nått mer till frukost. Tips: Jag lät den ena stå i kylskåpet tills dagen därpå och värmde den då snabbt i mikron, vilket fungerade jätte bra.

Ingredients

  • En mogen banan
  • Ett ägg
  • 1 1/2 dl glutenfritt havregryn
  • 2 tsk kanel
  • En nypa salt
  • En nypa bakpulver
  • Frysta hallon och blåbär

Directions

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Mosa bananen i en bunke med gaffel. Tillsätt ägg, havregryn, kanel och bakpulver och blanda runt.
  3. Lägg lite frysta blåbär i botten på två mindre ungsäkra formar. Täck blåbären med banansmeten och toppa med hallon och mer blåbär. Grädda i 15 min i mitten av ugnen. Smaka!
 

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*