Hälsodryck med äppelcidervinäger, mynta och citron

Steg-1-50K

Steg-2-70-K

Jag gör ibland den här hälsodrycken med äppelcidervinäger, mynta och citron och ibland har jag bara vatten och äppelcidervinäger. I början upplevde jag vinägern som en väldigt konstig och sur smak. Idag kan jag däremot tycka att det faktiskt är gott och fräscht.

Det sägs att äppelcidervinäger balanserar blodsockret i kroppen vilket gör att du håller dig pigg och sötsuget minskar. Äppelcidervinäger sägs också vara bra för matsmältningen som kan minska upplåst mage och gasbesvär. Dessutom kan det reglerar PH-balansen i kroppen, hjälpa mot halsont, hjälpa immunförsvaret, minska dålig andedräkt, vara bakteriedödande och hjälpa mot irriterad hud och mycket mer.

Om det visar sig att bara en av de ovan nämnda sakerna stämmer så tycker jag det är värt ett försök ändå!

Ingredients

  • 3 dl kallt vatten
  • 2 tsk äppelcidervinäger
  • Några myntablad
  • En skiva ekologisk citron

Directions

  1. Mitt tips! Var noga med att köpa ekologisk citron när du ska använda citron med skalet. Häll kokande varmt vatten över citronen och låt den ligga ett tag. Efter en stund kommer du känna en stark lukt av citron när du luktar på den. Den är då klar att användas.
  2. Blanda vatten, äppelcidervinäger, mynta och en citronskiva i ett glas eller liknande och drick. Desto längre det får stå och dra sig desto godare blir det tycker jag. Jag brukar ställa in drickan i kylen över natten och dricka till frukost.
 

One Comment

  1. Vilken bra information! 👏 Jag älskar mitt morgonvatten med citron och äppelcidervinäger 👍 Mynta låter ju dock rikrigt gott att lägga till.

     

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*