Smulpaj med blåbär

Blåbärspaj-1-rätt

Blåbärspaj-2-rätt

Här är receptet på blåbärspajen jag gjorde efter att vi plockat blåbär. Det är en glutenfri smulpaj som inte bara passar med blåbär utan även till en fyllning med hallon, rabarber och jordgubb eller äpple. Väldigt enkel att göra med bara fem ingredienser. Det tar ca en halvtimme från att du börjar baka tills att den är klar.

Ingredients

  • Ca 350 g frysta eller färska blåbär
  • 1 msk potatismjöl (2 msk om frysta blåbär)
  • 3 dl mixat havregryn
  • 1/2 dl socker eller kokossocker
  • 150 g smör
  • 1/2 dl mandelflarn (frivilligt)

Directions

  1. Börja med att rensa och skölja bären om de är plockade.
  2. Täck en botten på en pajform (26 cm i diameter) med blåbär och strö jämt över potatismjölet. Potatismjölet gör att bären binder ihop och inte blir vattniga. Har du frysta bär bör du därför ha mer potatismjöl.
  3. Blanda havre, kokossocker, smör och eventuellt mandelflarn tills du får en smuldeg. Smuldegen har en tendens att bli väldigt kletig. Försök ändå att smula degen något jämt över blåbären.. Grädda i 200 grader i ca 15 min tills pajen fått en gyllenbrun färg.

Blåbär-2

Blåbär-1

 

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*