Sega chokladmaränger

Steg-2-rätt

Chokladmaräng-1

Maränger, riktigt sött och rikt på socker, men väldigt gott! Speciellt de här som verkligen smakar mörk choklad. De är marängfrasiga på utsida och alldeles sega inuti. Så goda! Det här blir mitt första cheat day recept som jag delar och det kommer fler på recept som bara inte smakar likadant utan socker. Receptet ger ca 15 mellanstora chokladmaränger.

Ingredients

  • 3 äggvitor
  • 2.25 dl socker
  • 50g mörk choklad

Directions

  1. Blanda äggvita och socker i en rostfri skål eller kastrull. Värm äggsmeten till ca 60 grader med hjälp av vattenbad under konstant vispning. Ta hjälp av en termometer för att kontrollera graderna. Ta bort skålen från vattenbadet och vispa med en elvisp tills marängen har svalnat helt. Sluta inte att vispa då det finns risk för att marängen sjunker.
  2. Smält chokladen och rör försiktigt ner den i marängen så att det blir tydliga chokladmönster. Klicka ut marängen med två teskedar på en plåt täckt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen ca 30 min på 130 grader.  Du vet att de är klara genom att knacka på undersidan. De ska då kännas torra och låta ihåligt.

 

One Comment

  1. Snygga bilder 👍

     

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*