Liten mazarintårta med jordgubbar

Rätt-steg-1

Rätt-steg-2

En härlig, enkel och riktigt god mazarintårta utan gluten, toppad med vispad vaniljgrädde och jordgubbar. Jag bakade den till mormor på hennes födelsedag och den passade perfekt som ”frukosttårta”. Inte för mäktig, söt eller stor, utan helt lagom. Tårtan räcker perfekt till fem personer.

Ingredients

  • 100 g smör
  • 200 g mandelmassa
  • 2 ägg
  • 2 dl vispgrädde eller liknande vegetabilisk grädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ca 300 g färska jordgubbar

Ingredienser

Directions

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Riv mandelmassan i en bunke. Tillsätt rumsvarmt smör och vispa med en elvisp.
  3. Vispa ner ett ägg i taget tills du får en jämn smet.
  4. Häll smeten i en fyrkantig form täckt med bakplåtspapper, med sidan 15 cm (8 inches).
  5. Grädda i ca 20 min och låt kakan sedan svalna.
  6. Under tiden kakan är i ugnen kan du vispa grädde. Tillsätt vaniljsocker i grädden.
  7. Skölj och skär jordgubbarna i fyra bitar, eller som du vill ha dem.
  8. När kakan svalnat helt, lägg den då på ett uppläggningsfat, bre ut grädden och toppa med jordgubbar.

 

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*