Bovetelimpa med mörk sirap

Bovetelimpa-rätt

Bovetelimpa-2-rätt

Jag älskar bröd. Problemet med bröd är att det är proppat med gluten, och om det är glutenfritt, så innehåller det väldigt ofta massor av andra mindre bra ämnen. Därför bakar jag mitt egna bröd som varken innehåller mjölk, mjöl eller konserveringsmedel och som dessutom smakar riktigt gott. Det här brödet liknar lingongrova i konsistensen och enligt mig smakar det minst lika gott.

Ingredients

  • 400 ml kokosmjölk (en burk)
  • 1/2 dl vatten
  • 20 g jäst
  • 80 g mörk sirap (ca 3/4 dl)
  • 300 g bovetemjöl (ca 5 dl)
  • 50 g maizenamjöl (1 dl)
  • 1 1/2 tsk salt
  • 40 g psylliumhusk  (ca 1 dl)

Ingredients

  • Rör ut jästen i lite av kokosmjölken. Tillsätt resten av kokosmjölken samt vatten och sirap. Blanda ner resterande ingredienser och blanda till en jämn deg.
  • Låt degen vila under plast i ca 2 timmar.
  • Ta upp degen och forma till en limpa. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper och täck med plast för att låta den vila i ytterligare 30 min.
  • Sätt ugnen på 200 grader. Pensla brödet med ett vispat ägg och grädda i ugnen 30 min.
  • Låt brödet svalna helt innan du skär upp det.

 

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*