Raw peanut butter bar

Steg-2-rättWow! De här krämiga raw peanut butter barsen toppad med havssalt var bland de godaste jag ätit! Enkelt och snabbt att göra och dessutom nyttigt. Gillar du jordnötter och jordnötssmör? Då borde du gilla dessa. Receptet kommer från min syster och hennes matkasse på Hawaii. Kolla in @Amandashealthbag på Instagram.

Ingredients

Botten 

  • 50 g mandlar
  • 50 g hasselnötter
  • 8 st mjuka dadlar
  • 30 g kokosolja
  • 2 msk kakao

Fyllning

  • 50 g smält kokosolja
  • ca 2 dl creamy jordnötssmör
  • 1 1/2 msk lönnsirap
  • 1 krm salt

Topp 

  • 40 g smält kokosolja
  • 3 tsk kakao
  • 1 msk lönnsirap
  • 1 krm salt

Directions

  1. Finhacka, alternativt mixa, nötterna och häll i en bunke. Rensa dadlarna från kärnorna och hacka i bitar. Tillsätt dadlarna, kakao och kokosoljan till nötterna och mixa ihop till en smet med en stavmixer. När du kan forma dadelsmeten till en boll trycker du ut den i en form täckt med bakplåtspapper. Jag använde en fyrkantig form (15 x 15cm) för fyrkantiga bitar. Stoppa in i kylen.
  2. För fyllningen, smält kokosolja och tillsätt alla ingredienser till fyllningen. Häll sedan fyllningen över dadelbotten och ställ in i kylskåpet igen så att allt stelnar.
  3. Topplagret. Smält kokosolja. Rör ner kakao, lönnsirap och salt. Jag smaksatte även med ca 1 tsk kaffepulver för godare smak. Fördela sedan topplagret över fyllningen som stelnat och ställ in i kylskåpet i ca 15 minuter till. Skär upp i bitar och njut! Tänk på att den kan smälta i rumstemperatur.


 

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*